2023-2024 Δράσεις Πεζοπορική ομάδα

3η πεζοπορία «Μάραθος – Φόδελε»

IMG 83a020e4010de87bf7094d26abfc0540 V

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου η Πεζοπορική ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε στη μαθητική πεζοπορία που οργάνωσε ο  Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου στη διαδρομή  «Μάραθος-Φόδελε», με συνοδούς τις καθηγήτριες Ε. Καλοψικάκη, Φ.Πλουμάκη και Ε.Ροκαδάκη.

Κάναμε στάση στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, όπου μας υποδέχθηκε ο ηγούμενος Παντελεήμων, μας πρόσφερε κέρασμα και μας μίλησε για το μοναστήρι και την Κιβωτό όπου  περιθάλπονται πολλά ζώα .Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους όπου φιλοξενούνται τα ζώα.

Στο Φόδελε επισκεφθήκαμε το Μουσείο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, ενημερωθήκαμε για την ιστορία του Μουσείου και την καταγωγή του ζωγράφου. Τέλος χαλαρώσαμε στο δασάκι του χωριού.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με τη διαδρομή! Δοκίμασαν τους καρπούς της κουμαριάς  πρώτη φορά, από αυτοφυή δέντρα που συναντήσαμε!

Ευχαριστούμε την ομάδα του  Πεζοπορικού Ομίλου , που μας συνόδευαν και ιδιαίτερα την πρόεδρο  κ. Ε. Πουλά και τον επιστημονικά υπεύθυνο  του προγράμματος  «Φύση και Φυσικές Επιστήμες» Α. Αποστολακάκη.

Ανυπομονούμε για το επόμενο πρόγραμμα με τις ξεχωριστές  πεζοπορικές διαδρομές !!!