2023-2024 Ανακοινώσεις Δράσεις Πολιτιστικές

Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης: Μια γιορτή λόγου και συναισθημάτων!

Με χαρά ανακοινώνουμε την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Διαγωνισμού Εκφραστικής Ανάγνωσης που διοργανώθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στο σχολείο μας. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μία από τις πολλές πρωτοβουλίες μας που στοχεύουν στην ενίσχυση της επαφής των μαθητών μας με το λογοτεχνικό βιβλίο.

Η ανταπόκριση των παιδιών  ήταν εντυπωσιακή, καθώς δήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 90 μαθητές και μαθήτριες,  από τους οποίους προκρίθηκαν στους τελικούς οι 31. Η συντονίστρια του διαγωνισμού, κ. Γεωργία Φουντά,  δήλωσε πως ήταν πολύ δύσκολη η διαδικασία ανάδειξης των νικητών, καθώς κάθε παιδί, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, έδωσε ζωή στα κείμενα που διάβασε, μεταφέροντας το ακροατήριο σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα και εικόνες.

Μετά από μια άκρως ενδιαφέρουσα και γεμάτη συγκινήσεις διαδικασία, νικητές/τριες για την άριστη ερμηνεία τους αναδείχτηκαν:

  • 1η Θέση: Νεφέλη Παπαδάκη, Γ΄ τάξη
  • 2η Θέση: Παναγιώτης Καλογεράκης, Γ΄ τάξη
  • 3η Θέση: Σοφία Διακαντώνη, Α΄ τάξη

Επιπλέον, η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Ανάγνωσης (κ. Μαριάννα Στεφανάκη,  κ. Καλλιόπη Φανουράκη και  κ. Γεωργία Φουντά, φιλόλογοι) επιβραβεύει για την εξαιρετική τους εκφραστικότητα και τους/τις:

  • Πηρουνάκη Εύα, Γ΄τάξη
  • Μαρνελάκη Κλειώ, Β΄τάξη
  • Τσεσμελή Ελευθερία, Β΄τάξη
  • Θίαμ Φαλλού, Β΄τάξη

Ο Διαγωνισμός Εκφραστικής Ανάγνωσης αποτέλεσε μια όμορφη και ουσιαστική εκδήλωση για το σχολείο μας. Υπενθύμισε σε όλους μας τη δύναμη της λογοτεχνίας να αγγίζει την ψυχή και να ανοίγει νέους ορίζοντες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιες εκδηλώσεις συμβάλλουν στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών,  στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αλλά και της αυτοπεποίθησής τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟ

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες  που συμμετείχαν για την άψογη προετοιμασία και την εξαιρετική τους προσπάθεια!!!