2023-2024 Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα Επισκέψεις

Επίσκεψη στον Ερευνητικό Σταθμό Πανεπιστημίου Κρήτης στη Φινοκαλιά

IMG caa5e269f2d06e7a26c62a6d25f6ccb5 V

Την Τρίτη 26/3/2024 πραγματοποιήθηκε θεματική εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του προγράμματος “edu4clima”. Περίπου 30 μαθητές της Β’ τάξης Γυμνασίου επισκέφτηκαν το χωριό Νοφαλιά στο νομό Λασιθίου υπό τη συνοδεία των καθηγητών φυσικών επιστημών του σχολείου μας, Λύτρα Γεώργιο, Φωτεινή Πλουμάκη, Χρονιαρη Κατερίνα, Μαζαράκη Κων/νο και Αγιομυργιαννακη Αθανασία.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και πραγματοποίησαν πειράματα ώστε να αντιληφθούν φαινόμενα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την εκπομπή αερολυμμάτων κτλ. Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη μας, με απώτερο σκοπό την αλλαγή στάσεων στους μελλοντικούς πολίτες.

Επόμενη στάση των μαθητών ήταν ο Eρευνητικός σταθμός του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Φινοκαλιά. Ο σταθμός μελετάει τους αέριους ρύπους που φτάνουν στην Κρήτη προερχόμενοι από άλλες χώρες. Οι μαθητές αντιλήφθηκαν τον τρόπο που δουλεύει ένας ερευνητικός σταθμός και έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με τα θέματα ρύπανσης.