2023-2024 Δράσεις Επισκέψεις Περιβαλλοντική ομάδα

Η «2η Ευκαιρία» εκπαιδεύεται…

Η περιβαλλοντική μας ομάδα «2η ευκαιρία» επισκέφτηκε στις 27 Μαρτίου 2024 το ΚΕΠΕΑ Ιεράπετρας-Νεάπολης και παρακολούθησε μονοήμερο πρόγραμμα «Η διατροφή του τόπου μας, διατροφή για τον τόπο μας» σε συνδυασμό και με στοιχεία από το πρόγραμμα «Η διαχείριση των απορριμμάτων – το μεγάλο τους ταξίδι». Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση των εκπαιδευτών του Κέντρου για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διατροφής, δοκίμασαν «κρητική πίτσα» με περισσεύματα από το ψυγείο και δημιούργησαν μενού με επιλογές τοπικές, εποχιακές και με τα λιγότερα απορρίμματα.

IMG 202404120 171034665

Η εκπαίδευσή μας συνεχίστηκε στο ΚΕΠΕΑ Βάμου στις 23 και 24 Απριλίου 2024, όπου παρακολουθήσαμε το διήμερο πρόγραμμα «Αλλάξτε συμπεριφορές: Ανακυκλω S.O.S. τε!». Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο Μηχανικής Διαλογής και Κομποστοποίησης των απορριμμάτων της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου με ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση από επιστήμονα της Μονάδας, οι μαθητές αντιλήφθηκαν με βιωματικό τρόπο τη λειτουργία και τη χρησιμότητά της καθώς και τη μεγάλη αξία της ανακύκλωσης. 

Τη δεύτερη μέρα ήμασταν στο κτίριο που φιλοξενεί το ΚΕΠΕΑ Βάμου στο χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου. Ξεκινήσαμε με ένα παιχνίδι γνωριμίας στην αυλή του Κέντρου και συνεχίσαμε στο εσωτερικό με παρουσίαση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα της ανακύκλωσης, της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων και της επαναχρησιμοποίησης. Τέλος σε αίθουσα του κέντρου που λειτουργεί σαν εργαστήριο, οι μαθητές μετέτρεψαν παλιά μπλουζάκια σε χρηστικά σακίδια πλάτης.