2023-2024 Δράσεις Επισκέψεις

Διδακτικές επισκέψεις στο μάθημα “Τεχνολογία”

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι εκδρομές εκπαιδευτικού περιεχομένου σε συγκεκριμένο χώρο που διοργανώνονται από το σχολείο και στοχεύουν στη μάθηση μέσω της απόκτησης εμπειριών (Krepel & Duvall, 1981∙ Τσαγκαρλή Διαμάντη, 2006∙ Καρνέζου, 2010∙ Behrendt & Franklin, 2014).

IMG 0480022a39dadb6b2b0841e441b6702b V

Στο πλαίσιο μίας εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών σε χώρους, όπως σε  μια βιομηχανία, τους δίνεται η δυνατότητα να έλθουν σε επαφή, να παρατηρήσουν και να μελετήσουν άμεσα τα αντικείμενα στο φυσικό τους χώρο.

Στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας  η Β΄ τάξη επισκέφθηκε διαφορετικούς χώρους παραγωγής.

27 Φεβρουαρίου:  τα τμήματα Β1 και Β5 πήγαν στις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης νερού «ΖΑΡΟΣ», στις δεξαμενές ιχθυοκαλλιέργειας  του εστιατορίου «ΙΔΗ» στο χωριό Ζαρός.

1 Μαρτίου: τα τμήματα Β3 και Β4  επισκέφθηκαν τη  «Σαβοϊδάκης  Bakery & Patisserie» και τον τηλεοπτικό σταθμό  «Creta Channel» στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

6 Μαρτίου: το τμήμα Β2 βρέθηκαν  στο Ι.Ι.Ε.Κ. & Κ.Δ.Β.Μ.2  Taste Academy.

Ευχαριστούμε θερμά:

  • από την εταιρεία «ΖΑΡΟΣ» την κ. Πετράκη Σοφία -υπεύθυνη ποιότητας-, τον κ. Δροσανάκη Ματθαίο -υπεύθυνο logistics- και  τον κ. Σταματάκη Ιωάννη -υπεύθυνο προμηθειών-  για τις πληροφορίες λειτουργίας της παραγωγής, του ποιοτικού ελέγχου, των logistics και για την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας,
  • από το «Ίδη» την κ. Αλμπαντάκη Εύη για τις πληροφορίες που μας έδωσε για την ιχθυοκαλλιέργεια.
  • από την εταιρεία «ΣαβοΪδάκης» τις κυρίες Κόδρου Ειρήνη και  Σηφάκη Κωνσταντίνα, υπεύθυνες ποιοτικού ελέγχου για τις πληροφορίες και την ξενάγηση στην παραγωγή των προϊόντων  .
  • από το «Creta Channel» ευχαριστούμε για την ξενάγηση, τις πληροφορίες  και τη διαδραστική εμπειρία την κ. Ροδίτη Αγάπη -διευθύντρια ενημέρωσης-, την κ. Μαρκουλάκη Ελένη -δημοσιογράφος και εταιρική διαχείριση- ,  τον κ. Συλλιγάρδο   Κώστα  – δημοσιογράφος στο «ΣΚΑΙ Κρήτης» και τηλεοπτική εκπομπή.
  • από το Ι.Ι.Ε.Κ.Taste Academy τον κ. Σπανάκη Γεώργιο υποδιευθυντή και τον chef  Μπριλάκη Σπύρο για την παρουσίαση της σχολής και το κέρασμα !!