Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις είναι εκδρομές εκπαιδευτικού περιεχομένου σε συγκεκριμένο χώρο που διοργανώνονται από το σχολείο και στοχεύουν στη μάθηση μέσω της απόκτησης εμπειριών (Krepel & Duvall, 1981∙ Τσαγκαρλή Διαμάντη, 2006∙ Καρνέζου, 2010∙ Behrendt & Franklin, 2014).
Στο πλαίσιο μίας εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών σε χώρους, όπως σε μια βιομηχανία, τους δίνεται η δυνατότητα να έλθουν σε επαφή, να παρατηρήσουν και να μελετήσουν άμεσα τα αντικείμενα στο φυσικό τους χώρο.
Στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας η Β΄ τάξη επισκέφθηκε διαφορετικούς χώρους παραγωγής.
27 Φεβρουαρίου: τα τμήματα Β1 και Β5 πήγαν στις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης νερού «ΖΑΡΟΣ», στις δεξαμενές ιχθυοκαλλιέργειας του εστιατορίου «ΙΔΗ» στο χωριό Ζαρός.
1 Μαρτίου: τα τμήματα Β3 και Β4 επισκέφθηκαν τη «Σαβοϊδάκης Bakery & Patisserie» και τον τηλεοπτικό σταθμό «Creta Channel» στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.
6 Μαρτίου: το τμήμα Β2 βρέθηκαν στο Ι.Ι.Ε.Κ. & Κ.Δ.Β.Μ.2 Taste Academy.
Ευχαριστούμε θερμά:
- από την εταιρεία «ΖΑΡΟΣ» την κ. Πετράκη Σοφία -υπεύθυνη ποιότητας-, τον κ. Δροσανάκη Ματθαίο -υπεύθυνο logistics- και τον κ. Σταματάκη Ιωάννη -υπεύθυνο προμηθειών- για τις πληροφορίες λειτουργίας της παραγωγής, του ποιοτικού ελέγχου, των logistics και για την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας,
- από το «Ίδη» την κ. Αλμπαντάκη Εύη για τις πληροφορίες που μας έδωσε για την ιχθυοκαλλιέργεια.
- από την εταιρεία «ΣαβοΪδάκης» τις κυρίες Κόδρου Ειρήνη και Σηφάκη Κωνσταντίνα, υπεύθυνες ποιοτικού ελέγχου για τις πληροφορίες και την ξενάγηση στην παραγωγή των προϊόντων .
- από το «Creta Channel» ευχαριστούμε για την ξενάγηση, τις πληροφορίες και τη διαδραστική εμπειρία την κ. Ροδίτη Αγάπη -διευθύντρια ενημέρωσης-, την κ. Μαρκουλάκη Ελένη -δημοσιογράφος και εταιρική διαχείριση- , τον κ. Συλλιγάρδο Κώστα – δημοσιογράφος στο «ΣΚΑΙ Κρήτης» και τηλεοπτική εκπομπή.
- από το Ι.Ι.Ε.Κ.Taste Academy τον κ. Σπανάκη Γεώργιο υποδιευθυντή και τον chef Μπριλάκη Σπύρο για την παρουσίαση της σχολής και το κέρασμα !!